29 augustus 2024

Nieuw studiejaar = nieuwe HI The Hague introductieweek

Nieuw studiejaar = nieuwe HI The Hague      introductieweek

Den Haag, 29 augustus 2024

Voor eerstejaars studenten wo, hbo én mbo!

Op 31 augustus tot en met 7 september verwelkomt HI The Hague alle nieuwe studenten in Den Haag die komend jaar in de stad studeren. In Den Haag werken alle onderwijsinstellingen – wo, hbo en mbo – samen aan een steeds beter studentenklimaat. Onderdeel daarvan is deze stadsbrede introductieweek voor álle studenten. Na een pilot vorig schooljaar wordt er dit jaar op ingezet om ook de nieuwe studenten in het mbo te enthousiasmeren voor het programma.  Jurgen van der Hel is begeleider van de Centrale Studentenraad van ROC Mondriaan en vertelt waarom het zo belangrijk is om ook déze jongeren een plek te geven: “Mbo’ers zijn volwaardige studenten en werken kneiterhard aan hun loopbaan en een succesvolle carriére. Daarin verschillen ze niet van hbo’ers en wo’ers. Dus dit is een goede stap!’’

ROC Mondriaan

Den Haag is een snelgroeiende studentenstad waarin ieder jaar steeds meer Nederlandse en internationale studenten hun studie bij een van de negen onderwijsinstellingen starten. Als het enige roc in de stad, zet ROC Mondriaan zich er voor in om ook de nieuwe eerstejaars mbo’ers een vliegende start te geven in hun studentenstad. Om alle nieuwe studenten zich ‘Home In The Hague’ te laten voelen, organiseert studentencommissie HI The Hague de introductieweek met een divers en interactief programma. Hierin draait alles om ontmoeten, ontdekken en nieuwe (studenten)vrienden maken.

Studenten Boottour 2023

Voor en door studenten en verenigingen

Haagse studentenverenigingen hebben een centrale rol tijdens HI The Hague. Op het programma staan onder andere een whipeout sportdag, bioscoop, boottocht, lasergamen, standdag en kroegentocht. Het complete programma van 31 augustus tot en met 7 september is te vinden op www.hithehague.nl.

Over HI The Hague

Den Haag is een aantrekkelijke studentenstad met een breed onderwijsaanbod. In Den Haag studeren meer dan 35.000 voltijd hbo- en wo-studenten uit binnen- en buitenland en bijna 15.000 mbo-studenten. Speciaal voor hen organiseert HI The Hague het hele jaar door activiteiten om elkaar te ontmoeten en de leuke plekken in Den Haag te ontdekken.

HI The Hague is een initiatief van Platform Student & Stad. Dit platform is een samenwerking van alle Haagse onderwijsinstellingen, de gemeente Den Haag en studenten(organisaties). De inzet is het studentenklimaat en de voorzieningen voor alle Haagse studenten te optimaliseren. Student & Stad stimuleert onder meer activiteiten binnen het stedelijke introductieprogramma voor studenten en beheert de website Study in The Hague.