10 oktober 2023

ROC Mondriaan scholen ondertekenen Sustainable Development Goals (SDG)

ROC Mondriaan scholen ondertekenen Sustainable Development Goals (SDG)

Den Haag, [{verzenddatum}]

Vandaag hebben de schooldirecteuren Brigitte Laukens en Jacqueline van der Zwan van ROC Mondriaan School voor Horeca & Facilitaire dienstverlening en International Hotel and Management School een belangrijke stap richting een groene toekomst gezet. En wel door de ondertekening van de SDG NL-visie en voorwaarden. Dit is een krachtig signaal dat deze scholen vastbesloten zijn om mee te werken aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG's), die onze wereld beter moeten maken. 

Grote plannen voor duurzaamheid 

Met de ondertekening streven de scholen ernaar dat in 2025 duurzaamheid een vast onderdeel wordt in onder andere de lessen. Dat betekent dat docenten en studenten in de klas praten gaan praten over de SDG's, opdrachten hierover maken en op excursies gaan. Zo streven de directeuren ernaar dat de studenten straks weten hoe ze duurzaam kunnen denken en handelen. En zo meehelpen aan het bereiken van deze doelen. 

Waarom duurzaam denken en doen zo belangrijk is 

We moeten onze planeet goed achterlaten, schooldirecteur Jacqueline van der Zwan zegt hierover: ‘’De ondertekening is belangrijk voor iedereen, omdat we allemaal op deze wereld leven, ook de volgende generaties. In het onderwijs voelen we dat we hier belangrijke rol in spelen omdat wij deze generatie opleiden. Zowel de docenten en studenten zijn hier dus een belangrijk onderdeel van.”  

In de horeca, facilitaire dienstverlening en in de hotelbranche zijn veranderingen ook nodig om klimaatverandering tegen te gaan en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. De studenten die nu op school zitten, zijn de toekomstige helden die duurzaamheid gaan waarmaken. Daarom is het belangrijk dat de scholen hen de juiste kennis en vaardigheden meegeven. Daarnaast biedt de school ook trainingen aan voor docenten en medewerkers om de benodigde duurzame skills te ontwikkelen. 

Op weg naar een betere wereld 

De 17 duurzame doelen, bedacht door de Verenigde Naties samen met landen, mensen, bedrijven en organisaties, willen armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering vóór 2030 de wereld uit helpen. Hoewel Nederland het niet slecht doet vergeleken met andere landen, is er nog veel werk aan de winkel. De ROC Mondriaan School Horeca & Facilitaire dienstverlening en International Hotel and Management School nemen hun rol serieus en dragen hier actief aan bij.

Brigitte Laukens en Jacqueline van der Zwan ondertekenen de Sustainable Development Goals