09 oktober 2023

ROC Mondriaan studenten schitteren tijdens The Fashionweek in Den Haag

ROC Mondriaan studenten schitterden tijdens The Fashionweek in Den Haag

Den Haag, [{verzenddatum}]

Afgelopen vrijdag, 6 oktober, was een fantastische dag voor de getalenteerde studenten van ROC Mondriaan School voor Beauty, Hair & Fashion. In het prachtige Theater Amare in Den Haag presenteerden zij vol trots hun eigen creaties tijdens een onvergetelijke modeshow, als onderdeel van ‘The Fashionweek Den Haag’. 

Creativiteit in de spotlight 
The Fashionweek in Den Haag, georganiseerd door de Dutch Fashion Embassy, biedt een podium aan modeontwerpers, modemerken en ambitieuze modestudenten om hun werk te laten zien. Studenten van ROC Mondriaan namen dit jaar voor de vierde keer deel aan de modeshow en zijn er wederom in geslaagd om met hun doordachte, trendsettende ontwerpen de aandacht van het publiek te trekken. Een van de deelnemende studenten die haar collectie mocht tonen was Eline Wassenaar: “Mijn collectie is geïnspireerd op de combinatie tussen ‘oude en nieuwe tijd’. Ik vind het heel leuk dat wij deze kans krijgen vanuit school.” 

De collectie van Eline Wassenaar. Fotografie: Peter Stigter

Van onze collega's kappers 
Wat deze Fashionweek extra bijzonder maakte, was de betrokkenheid van studenten van de Beauty & Hair opleiding. Zij hebben met hun vaardigheden en creativiteit gezorgd voor verbluffende kapsels en make-up die perfect pasten bij de modellen en hun outfits. Zeven studenten waren, in samenwerking met het stagebedrijf Salon Aveda, verantwoordelijk voor het stylen van de haren van ruim 28 modellen. 

Unieke etalages voor Uniqlo 
Naast de modeshow hebben onze studenten ook gewerkt aan unieke ontwerpen die de etalage van bekende Japanse winkelketen Uniqlo in de stad sieren. Ze hebben bestaande kledingstukken, zoals linnen blouses, colberts en spijkerjasjes, op ingenieuze wijze gecombineerd tot one-of-a-kind looks waarbij oude kleding weer een nieuw leven heeft gekregen. Deze creaties zijn nog tot en met 29 oktober in de binnenstad te bewonderen. 

Fotografie: Peter Stigter