18 september 2023

Caribische Ministers van Onderwijs op bezoek bij ROC Mondriaan

 
 

Caribische Ministers van Onderwijs op bezoek bij ROC Mondriaan 

 

Den Haag, [{verzenddatum}]

 

Op woensdag 13 september ontving ROC Mondriaan een bijzondere delegatie uit de Caribische regio. Vijftien internationale vertegenwoordigers, waaronder enkele Ministers van Onderwijs uit landen zoals Barbados en Saint Lucia, kwamen bijeen voor een inspirerend bezoek aan ROC Mondriaan. Het doel van hun bezoek was het inzichten verkrijgen in het onderwijsbeleid en de praktijklessen van ROC Mondriaan. Het bezoek vond plaats in het Techniek Innovatie Huis op de Tinwerf-locatie.

Een voorbeeld voor praktijkonderwijs 

De dag begon met een informatieve sessie, waarbij ROC Mondriaan haar best practices en succesverhalen met de bezoekers deelde. Hiermee werd duidelijk hoe een onderwijsinstelling kan dienen als een inspirerend voorbeeld voor praktijkopleiders. 

De locatie op de Tinwerf was het perfecte voorbeeld om te laten zien hoe onderwijs op een innovatieve en effectieve manier kan worden georganiseerd. Na de inleidende sessie volgden verschillende presentaties en een rondleiding, waarbij speciale aandacht werd besteed aan de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven en het concept van Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Het bezoek werd afgesloten met verschillende demonstraties in de praktijkruimtes. 

 
Een voorbeeld van innovatief onderwijs: VR technologie tijdens de les.
 

Samenwerking en kennisdeling blijven cruciaal 

Remco Koerts, een van de organisatoren van het bezoek, benadrukte het belang van internationale samenwerking en het delen van kennis. Hij zegt hierover: "Wij zijn ontzettend trots dat ROC Mondriaan als inspiratiebron mag fungeren voor de ontwikkeling van het mbo-onderwijs in de Caribische regio."

ROC Mondriaan bedankt de gasten voor hun bezoek en kijkt uit naar verdere internationale samenwerking op het gebied van onderwijs.