20 juni 2023

ROC Mondriaan opent eerste duurzame buitenlokaal van Nederland

ROC Mondriaan opent eerste duurzame buitenlokaal van Nederland

Special guests zijn chef-kok Pierre Wind en social influencer Nick Toet

Den Haag, [{verzenddatum}]

ROC Mondriaan opent op dinsdagmiddag 20 juni 2023 het eerste duurzame buitenlokaal van Nederland. Dit bijzondere groene lokaal, gelegen op het schoolplein aan de Helenastraat 15 in Den Haag is een duurzame buitenkeuken waar studenten leren koken met producten uit eigen tuin.

Het wordt een bijzondere middag. Docent en chef-kok Pierre Wind en influencer en oud-student Nick Toet (bekend van o.a. Koken met Nick en de Slimste Mens) zijn aanwezig om de eerste gerechten uit eigen tuin te bereiden en te laten proeven door de gasten. Pierre Wind is enthousiast: "Zien is geloven en begrip krijgen voor een vers product. In het groene lokaal leer je als het ware praten met een tomaat of een appel. Het is helemaal van NU en eigenlijk kost voor iedereen!"

Het groene lokaal
Het groene lokaal

Duurzaamheid en inspiratie
Het groene lokaal is een initiatief van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening van ROC Mondriaan om haar studenten te inspireren en te laten zien en ervaren hoe duurzaamheid toe te passen in de keuken en de horeca. Het lokaal is uitgerust met de nieuwste apparatuur en technologieën en is een verrijking voor het onderwijs van de school. 

Perspectief
Het groene lokaal heeft een groot bereik, want niet alleen de restaurants van Invitez, The Hague Hospitality Experience Centre van ROC Mondriaan plukken er straks letterlijk de vruchten van. Ook basis- en vmbo-scholen in de omgeving gaan van het lokaal gebruik maken. Kortom het groene lokaal biedt een duurzaam perspectief voor het horecaonderwijs in de stad Den Haag.

Het groene lokaal is mede mogelijk gemaakt door de steun van Koppert Cress B.V., Stichting Laan van Meerdervoort en Renewi.